22 Haziran 2020 Pazartesi

Kiss Me Again / Dark Blue Kiss Series (Thai 2018/2019)



Selam gençlik!!! Çok ama çok sevdiğim bir ikili getirdim karşınıza, GMM TV'nin ve benim gözdelerimden bu kuşlar. İlk olarak 2016 yılında çekilen Kiss'de yan rolde bir çift olarak karşımıza çıkan ikili, 2018 yılında çekilen Kiss Me Again'de nasıl tanıştıklarını ve diğer çiftlerin hayatını gösterdiler ve biz fanlar bastırınca 2019 yılında Dark Blue Kiss ile üniversite sonrası hayatlarına konuk olduk. Gerçekte GMM TV'nin bütün oyuncuları kankito ama bu ikisini bir başka seviyorum. Tom ve Jerry gibiler, yani ne seninle ne sensiz. Sürekli birbirlerine laf sokup uğraşıyorlar. Reality showlarını izlerken bile acayip eğleniyorum. Yani sanki gerçekten kendilerini oynuyor gibiler ve bu sizi seriye daha da girmiş hissettiriyor. O yüzden bu kimya kaçmaz! Birde şunu belirteyim diziyi yorumlarken iki diziyi birleştirip devamı şeklinde yorumlayacağım bilginiz olsun!



Kiss Me Again Konusu: Arkadaş grubu ve onların aşklarını anlatıyor.
Dark Blue Kiss : Kiss Me Again (2018) serisi karakterleri olan Kao, Pete, Sun ve Mork'un hikayesinin devamı. Kao ve Pete mutlu bir romantizm içindedirler. Fakat Kao, annesinin durumu öğreneceğinden dolayı korkar. Annesi öğretmen olduğu okulun müdürünün lisede okuyan oğlu Non'u Kao'dan ders alması için tanıştırır. Non sürekli Kao’ya kur yapar ve Pete’i kıskandırır.Sun ise Kao’ya duyduğu karşılıksız sevgisinin ipuçlarını almaya başlar ve yavaş yavaş Kao'dan vazgeçer. Sun, Rain'i Mork'tan uzak durmaya çalışırken, genç adamın kavga etmek gibi kontrol edilemez davranışlarını da dizginlemeye çalışır. Vahşilik ilgi çekici olsa da, Sun'ın ciddiyeti Mork'u biraz dizginler. Her şeyin sonunda, ikisi birbirlerini önemsemeye başlarlar. Ancak Mork'un hayatı tehlikelidir bunu belki Sun için aşabilecektir.

(Konu Planetdp.org'dan alıntıdır.)


Pete egoist, kendini beğenmiş, etrafını pek umursamayan asi bir çocuk, gerçekten öyle. Üniversite de hiç haz etmediği Kao ile aynı arkadaş grubuna düşünce çocuğu elinden geldiğince uzak tutmaya çalışıyor hem kendinden hem de arkadaş ortamından. Ama ne kadar kaçarsa kaçsın çocuk bir şekilde hayatına girmeyi hatta bir süre sonra kalbine girmeyi başarıyor. Peki Pete bu kötü çocuk profilinden sıyrılıp Kao'yu erkek arkadaşı olması için ikna edebilecek mi?


Kao babası öldükten sonra ailesinin tek erkeği olarak çok fazla sorumluluk sahibi, zeki ve kibar bir çocuktur. Lisede en yakın arkadaşını döven çocuğu tekrar üniversitede görmeyi bırakın yakın arkadaş grubunun bir üyesi olmasını hiç beklemiyordur. İkilinin birbirinden hiç hoşlanmadığı belliyken sürekli bir araya gelmek zorunda kalır. Çocuğun kendisine ona tavırlarındaki değişim onu şaşırtsa da ördüğü duvarların arkasına ulaşmasına izin verecek mi Pete'nin?


Sun hep hayali olan kafesinde çalışan güler yüzlü, yardımsever ve birazcıkta otoriter biridir. Kao'nun en yakın arkadaşının abisi, o yüzden sürekli Kao le bir aradalar ve adam çocuğa karşı bir abiden farklı duygular besliyor. Açıkça çocuğa olan ilgisini belli etse de malesef Pete'nin gölgesinde kalmaya hep devam ediyor. Erkek kardeşinin baş belası diğer yakın arkadaşının kafesinde çalışmaya başlaması ve çocuğu düzeltmeye çalışması ile bir anda hayatı değişiyor. Kao'yu geri de bırakan Sun mutlu olabilecek mi?


Monk ailesi yanında olmadan, kendi başına çalışıp çabalayan özgürlüğüne düşkün, hep kötü işlere bulaşan ama özünde oldukça yalnız ve kırılgan bir çocuktur. En yakın arkadaşı ona her defasında destek olur ve bir gün abisinin kafesinde çalışması için ikna eder onu. Ancak çocuk kafenin sahibi Sun ile hiç anlaşamamaktadır. Birbirlerinin kötü anlarını gören ve bata çıka yol alan bu ikili için ufukta aşk görünüyor mu dersiniz?


Buradan sonrası spoiler, dizinin kısaca anlatımı ve benim görüşlerimi içerecektir. O yüzden spoiler yemek istemeyen kuşlarımı sevgiyle kucaklayarak derhal okumayı bırakmalarını öneriyorum, demedi demeyin canlar ben uyardım.

SPOİLER!!!



Daha lise yıllarında bir kavga ortasında tanışan ikili ilk görüşte birbirlerinden nefret ederler ama kaderin cilvesi ya bu üniversiteye geldiklerinde tekrar karşılaştıklarına hiç memnun olmazlar, bir de beraber bir proje hazırlayacak olmaları ve yakın arkadaş grubunun aynı olması oldukça tuhaf bir tesadüftür. Asıl nefret oklarının başlangıcı ise yine edilen bir kavga sonrası Kao çocuğa yardım ederken bir anda düşmeleri ve ikisinin şans eseri öpüşmeleri ile olur. Pete tiksinerek dudaklarını siler ve çocuğa demediğini bırakmaz. Size söylemiştim Pete cidden tam bir hıyar ağası, ama onu sevdiğim gerçeğini değiştirmiyor bu sadece evcilleştirilmeli.


Bu iki inatçı keçinin tartışmaları uzun süre devam ediyor, bir türlü orta yolu bulamayıp kavga edip duruyorlar. Pete'nin isteği üzerine kendini iyice arkadaş grubundan soyutluyor Kao ve yalnız kovboy olmaya karar veriyor. Ama arkadaşları buna izin vermiyorlar, kafaya koymuşlar bu ikisinin arası düzelecek! Neyse yine bir bar macerasında ne hikmetse Pete yine kavga ediyor millet ile, ama fena hırpalıyorlar bu sefer. Kao ise yardımına koşup ona destek olan ilk kişi oluyor. O günki çocuğun yardımları ile Pete'nin ona bakışları değişiyor ve bir nevi beyaz bayraklar çekilerek anlaşmaya başlıyorlar.


Tüm bunların yanında Pete'nin eski kız arkadaşı ona geri dönmek için Kao'yu rahatsız edip duruyor hatta herkes çocuğun kıza yazdığını zannediyor ve bu konuda Pete ile iyi bir kavga ediyorlar. Kao ile yakınlaştığını gören çocuk hemen kızla tekrar sevgili oluyor, bu arada Kao ise Sun ile takılmaya başlıyor. Zamanı oldukça adama kafedeki işleri için yardım ediyor, vakit geçiriyorlar bol bol. Kız arkadaşını tekrar kazanınca içindeki yangının söneceğini düşünen Pete yanıldığını fark ediyor, hatta bu sefer daha büyük bir sorun var, Sun! Adamın çocuğun yanında olmasına bile katlanamıyor. Aslında küçük aptal kıskandığı kişinin kız arkadaşı değil Kao olduğunu fark ediyor.


Çocuğa sonunda dayanamayıp içindeki her şeyi söylüyor. Kao başta çok direniyor, ona güvenemediğini zamana bırakmaları gerektiğini söylüyor. Bunların öpüştüğü bir video çekilip Pete'nin babasına yollanıyor ama adam o kadar tonton ve şekerdi ki (DBK de adama hayran kaldım) çocuklara saygı duyduğunu ve mutlu olmalarını istediğini söylüyor. Ufak tefek atışmalar ile bu sezonu mutlu bitiriyoruz.


Gelelim DBK'ye... Kao ve Pete'nin gayet yolunda giden oturmuş bir ilişkileri var. Kao okulda öğrencilere özel ders veriyor, Pete ise okul notları ile boğuşuyor ama ikisi de birbirinin yanında olmasından dolayı gayet mutlular. Ama büyük bir sorun var. O da Kao'nun henüz annesine ilişkilerini açıklayamamış olması... Pete ile iki yakın arkadaş gibi davranmak zorundalar hep, bu artık Pete için çok zor olmaya başlıyor ama malesef erkek arkadaşını bu konuda bir türlü ikna edemiyor. Kao annesinin hayal kırıklığına uğrayacağından ya da onu eskisi gibi sevmeyeceğinden çok korkuyor, o da haklı. Bir de başlarında bir baba figürü yok ve kendini örnek olması gerekirmiş gibi hissediyor, ailese maddi açıdan katkı sağlamak için gecesini gündüzüne katıyor. Onu da anlamak lazım. Her neyse tüm bunlar olurken de Pete'nin babası ilişkilerinin en büyük destekçisi, adam o kadar şeker ki size anlatamam, böyle erkanın içine girip amcanın yanaklarını ısırasınız geliyor.


Bu mutlu tabloya bir kara kedi lazım sizde kabul edersiniz ki, olmazsa olmazımız. Kao'nun annesinin patronunun oğlu, tam bir zengin züppesi, kendini beğenmiş, bütün kızların her ne kadar neyine öldüğünü bilmesem de bayıldığı popüler çocuk Non ile tanışın. Yakışıklı ve popüler oğlanlarla ilgili bir şirkette mankenlik yapıyor ve buraya seçilmek için peşinden koşulan diğer bir isim is Pete. Bu ikisi daha ilk görüşte birbirlerine illet oluyorlar, daha o zaman Pete çocukta bir pislik olduğunu anlamış galiba yiğidim benim. Neyse bu Non'un ilgisini Kao çekiyor, çocuğu çok beğeniyor ve aklına elde etmeyi koymuş bir kere. Babasını araya sokarak kendine özel ders aldırmaya çalışıyor, ki Pete her ne kadar buna karşı çıksa da gizliden gizliye annesini zor durumda bırakmamak için kabul ediyor Kao şekerim. Ama çocuk ona acayip iyi davranıyor, yani dersiniz ki bu çocuğun nesi var melek gibi. Perde arkasında ise Pete'ye gıcık verip erkek arkadaşını çalacağı ile ilgili dolu lakırtı ediyor. Tabii ki dolu kavgalar, anlaşmazlıklar oluyor ve malesef ikili bu çocuk yüzünden ayrılma noktasına geliyor. Asıl bomba ise bir gün salak Non'a yardıma giden Kao'yu çocuk zorla yatakta öpmeye çalışırken babası bunları basıyor ve ne diyor biliyor musunuz? Beni taciz ediyordu! Mankafa! Neyse bazı olaylar falan oluyor ve Pete canlı yayında yaptığı bir konuşma ile Non'un gerçek yüzünü ortaya çıkarıyor ve Kao'yu bu durumdan kurtarıyor.


Yemin ederim içimde kalan şeyi yaptığı için Pete'yi burada öpücüklere boğuyorum. Anlayacağınız mortingen olan Non'a utanç içinde büyük bir elveda diyerek uğurluyoruz aramızdan. Bizimkilerde Pete'nin de babasının yardımı ile arayı düzeltiyorlar, annesi büyük bir sevgi ile Kao'yu kucaklayarak onu kabul ediyor ve cidden her ne kadar yine kavga gürültüler olsa da mutlu mesut yaşamaya devam ediyorlar.


Dizimizin ikinci çiftine gelirsek ah onlar o kadar güzeller ki :3 Sun malesef Kao'nun ilgisine karşılık vermemesinden dolayı kalbi kırık bir şekilde dolanıyor ortalıkta, Mork ise hayattan hiçbir beklentisi olmadan sadece anı yaşamaya odaklanmış durumda. İkisininde hayatı Mork'un kafede çalışması ile beklenmedik bir yönde değişmeye başlıyor.


Kardeşinin bu kötü çocukla takılmasından hiç hoşlanmayan ve her defasında rahatsızlığını dile getiren Sun çocuğu tanıdıkça ve hayatının içindeki zorlukları fark ettikçe kendini Mork'u düzeltmeye ve ona yardım etmeye adamış bir hale geliyor. Çocuk ise bundan oldukça rahatsız, şu güne kadar destek görmediği için bu yardım ona korkutucu ve yük gibi geliyor. Başta Sun'ın ona uzattığı eli iteklese de zamanla adamın güvenli kollarının kendini sarmasına izin vermeye başlıyor. Aslında öğreniyoruz ki çocuk uzaktan yıllardır adamı seviyormuş ama Kao'ya olan ilgisi ve kendisine karşı tutumundan dolayı hep içinde tutmuş, ki kendisi zaten Type'nin karakterinden sonraki ikinci Tsunderemiz olarak kendisinin bu konuda pek açık olmasını beklemiyorduk zaten. Neyse, Sun'ın jest ve adımları ile ikili adını koyamasa da erkek arkadaş rütbesine doğru yavaş ama emin adımlarla yürüyorlar. Mork adamı hayatına kabul ediyor, kendini değiştirmeye başlıyor, daha iyi biri oluyor, hayata bakış açısı ve idealleri değişiyor ve hepsinden önemlisi bir zamanlar imkansız gibi düşündüğü adamın kendisinin olduğunu görüyor...



Sun ve Mork benim gizli çiftim, gerçekten inanılmaz tatlılardı. Onları çok sevdim!



Diziyi cidden severim, her ne kadar DBK'de yine dram yaratmak için içimizi şişirseler de en azından kimse kimseyi aldatıp aptal salak iller yapmadı. O yüzden izleyin mutlaka!







Size ufak bir KaoxPete Story videosu bırakıyorum, izlemek isteyen olursa özetlemişler hikayelerini.




Puanım : 8/10.

Sevgiyle kalın.

Bir sonraki dizimizde görüşmek üzere.


İstediğiniz dizi varsa söyleyin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

I PROMISED YOU the MOON (Thai-2021)

Herkese merhaba! Uzun zaman oldu, herkesin keyifler iyi mi? Umarım iyidir, çünkü muhtemelen bu yazıyı okurken canınız sıkılacak ya da atlatt...