22 Haziran 2020 Pazartesi

Why Are U? (Thai 2019)



Selam gençlik!!! Geçen senenin çok sevilen yapımı ile karşınızdayım. Oldukça eğlenceli ve güzel bir seri oldu kesinlikle, sadece bu covid 19 sağolsun bazı çiftlerin sahneleri ve bölümleri çekilemedi, yani o da olsa tadından yenmeyecekti. Başrol olan SaifahxZon sahneleri bile çok aceleye geldi, kesinlikle daha ayrıntılı ve uzun bir final hak etmişlerdi, ama dediğim gibi sağlık olsun. Saint bebeğim dizi de olduğu için koşa koşa başladım diziye, LBC'de oyunculuğu biraz sönük kalmıştı ama burada daha iyi buldum performansını. Sadece şeker bir surattan fazlası olduğunu bize gösterdi yavrum. Asıl beni sevindiren ise Zee ve tüm ekibin yanında çok mutlu durması oldu, kendi gibi davrandı, bol bol güldü ve en azından artık reaction videolarında yanında onunla eğlenen arkadaşları oldu. LBC yazımda olaydan bahsetmiştim, merak eden varsa bir uğrasın oraya... Neyse artı parantez açmak istediğim insan Zee. Bu çocuğu ilk kez izledim ve görselliğin dışında oyunculuğu ile de bana vays dedirtti. Hele o 12. bölümdeki sahnesi, yüreğimi dağlattın insafsız! Spoiler işlerini aşağılara saklıyorum, merak edeni bekliyorum. O zaman yavaştan dizimize giriş yapalım!


Konusu: Tutor  zeki ve olgunken Fighter duygusal bir çocuktur. İkili başta düşman gibi görünse de zamanla birbirlerine yakınlaşmaya başlarlar. Saifah okulun müzikle uğraşan popüler çocuğudur ve en büyük zevki yazar olmak isteyen Zon ile uğraşmaktır. Zon birgün kız kardeşinin ikisi hakkında yazdığı hikayeyi görünce onunla bir iddaya girer ve olaylar bundan sonra başlar. (Kaynak MyDramaList)





Zon, yazar olma hayalleri kuran ama kız kardeşinin gölgesinde kalan iyi niyetli, birazcık sabırsız ve fevri bir çocuktur. Geçmişte yaşadıkları bir olay sonucu Saifah'a gıcık olmaktadır ve ikili birbirlerini ne zaman görse laf atmadan duramazlar. Okulda ikisi arasında çok fazla aşk dedikodusu dönmektedir, hatta ikisinin ana kahraman olduğu bir fiction yazılmıştır ki Zon bunu yazanın kız kardeşi Zol olduğunu öğrenir. Kız kardeşi ile bu konuda girdiği tartışma sonucu şu sözleri söyler: Eğer ona karşı en ufak bir ilgim varsa hikayende ki her şey gerçek olsun. Ve ertesi gün her şey hikayedeki olaylara göre gitmeye başlar ve çocuk etrafında sürekli meşhur BL çiftlerini görmeye başlar. Saifah'ı da yakından tanıma fırsatı bulan bu çocuk kalbini gerçekten açabilecek mi?



Saifah melek yüzünün altına kurnazlık saklayan ama bir o kadar da saf ve iyi bir çocuktur. En büyük hobisinin ufacık boyuna rağmen kendisine her defasında kafa tutan çocukla uğraşmak olduğunu söyleyebiliriz. Birbirine çok bağlı bir arkadaş grubu var ve her zaman arkalarını kolluyorlar. Bir müzik aktivitesi için bir araya geldiği Zon'a karşı olan hisleri yavaş yavaş değiştikçe hem çocuğu hem de kendini yeniden tanımaya başlıyor. Acaba Zon'un kalbini kazanabilecek mi?


Tutor aslında zengin bir ailenin çocuğuyken şirketlerinin batması ve borçluların kapılarına dayanması ile çok zor günler geçiren ama asla pes etmeyen, inatçı, cesur ve iyi kalbi olan bir gençtir. Part time işlerde çalışır, çocuklara ders anlatır, arta kalan her dakikayı ise arkadaşları ya da derslerine harcayarak geçirir. Aşk meşk işlerine vakit ayırması hiç mümkün olmamış, ama üniversitenin ilk günü ters düştüğü üst sınıfına karşı hissettikleri ona büyük bir çıkmaza sokmaktadır. Birbirini her defasında bir şekilde yaralayan bu ikili mutluluğu bulabilecek mi?



Fighter ukala ve sinir bozucu görünse de aslında sadece ne yapacağını bilmeyen, korkuları olan iyi kalpli bir çocuktur. Üniversiteye yeni gelen öğrencilerin içinde biri dikkatini çeker, çocuğun dikkatini çekmek için onunla fazlasıyla uğraşır, onun peşinden kendi tarzında koşar ama bir anda kendini çocuğun en yakın kız arkadaşı ile çıkmaya başlarken bulur... Çocuğun güvenini kazanıp ona olan aşkını önce kendine sonra ise ona itiraf edebilecek mi?


Buradan sonrası spoiler ve benim görüşlerimi içerecektir. O yüzden spoiler yemek istemeyen kuşlarımı sevgiyle kucaklayarak derhal okumayı bırakmalarını öneriyorum, demedi demeyin canlar ben uyardım.


SPOİLER!!!



Her şey Zon'un kız kardeşi ile yaptığı totem sonucu başlıyor! 'Eğer erkeklere karşı en ufak ilgim varsa hikayende ki her şey gerçek olsun!' Gerçekten de bir an da hikayede yazanlar birbir olmaya başlar. Bu arada ilk bölümde gözümüz gönlümüz bayram ediyor, TharnType ve FuseTee ikilisi diziye konuk oluyorlar... Zon ve Saifah ikilisi buldukları her fırsatta birbirlerini yiyorlar, olay herkese göre Zon'un sevgilisini zamanında Saifah'ın çalmış olması. Yani herkesin bildiği bu teorik olarak doğru ancak arka planda kız kardeşi Zol dışında kimsenin bilmediği bir şeyler var ki o da bunu gizlice izlerken görüyor ve tüm bu fiction olayının temelleri atılıyor aslında. Zon, kız arkadaşı ve Saifah'ı öpüşürken yakalıyor, hesap sorarken bu saftirik yaptığı bir sakarlık sonucu kendini çocuğu öperken buluyor. Tabii ikisi de şok! O olaydan sonra birbirlerini gömmeye başlıyorlar, aslında daha çok durumu kabullenemeyen Zon'un çocuğa artistlenmesi ve Saifah'ın da çocuğun bu hallerini komik bulup onunla uğraşmasından ibaret olaylar. 


Bir müzik aktivitesi için bir araya gelen ikili aslında düşündüklerinin dışında çok iyi anlaştıklarını fark ediyorlar ve ufak çekilmeler başlıyor birbirlerine karşı. Sürekli beraber gitar pratikleri yapılan ikili gün geçtikçe vakit geçirmekten, sohbet etmekten daha doğrusu birbirleriyle olmaktan ne kadar büyük zevk aldıklarını görüyorlar. Sonunda müzik performansını bin bir korkusuna rağmen Saifah'ın desteği ile başarıyla atlatan Zon çocuğa karşı kendini çok borçlu hissediyor.  'Bana karşı neden bu kadar iyisin?' diye soruyor Saifah'a ve bir öpücüğü kapıyor. Oh o burnunu sürtme var ya orada biraz öldüm galiba ben... Birbirlerinin elinden tutan ikili en azından sezon finali bitene kadar mutlu mesut yaşadılar, ben hep öyle kaldıklarını umut ediyorum! 





Çok tatlılardı aşırı... Ama işte ah Covid 19 olunca çekilmeyen sahnelerinden dolayı birazcık ikilinin hikayesi kim vurduya gitti... Yine de acayip şekerdiniz.




Ailesinin şirketinin batması ile kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenmek zorunda kalan Tutor'un hayatı çok zordu. Part time işler, alacaklılar ile baş etmek, okulunda başarısını sürdürmesi gerekirken üstüne bir de Fighter'ın kafasını fazlasıyla karıştırması onu çok zorlamaktadır. Çocuğun yerli yersiz onunla uğraşmalarına anlam veremez, okulun ilk gününden beri onu zorlayan bu çocuğun kendinden hoşlanıyor olabileceğini düşünür ve ortaya bir yem atar. Kendine içecek getiren çocuğa, arkadaşlarının yanında imalı bir şekilde kendinden hoşlanıp hoşlanmasını sormaya yeltenir, ancak Fighter yakın arkadaşı HwaHwa ile ilgilendiğini söyleyerek ikilinin arasında oluşmak üzere olan köprüyü bir güzel yıkar. Hatunda zaten çocuktan ilk görüşte hoşlanmışken bu şekilde cevap vermesi kendini çocuğun kollarına atmasına yeterde artar bile. Tutor ise hayal kırıklığı ile öylece kalır ve geçirdikleri o koca yıl boyunca yakın arkadaşının Fighter ile flörtleşmesini izlemek zorunda kalır, işin kötü tarafı çocuk onunla uğraşmayı asla kesmemektedir ama Tutor aralarına mesafe koymaktan çekinmez. Fighter ise çekinmeden onu sürekli takip eder, zor zamanlarında yardımcı olur, ama bunu öyle uyuz halleri ile kapatır ki Tutor bir türlü çocuğun davranışlarını çözümleyemez. Farkında olmadan her defasında birbirlerine çekilir bu ikili.


HwaHwa'nın doğum gününde Fighter'ın kızla hiç ilgilenmemesi üzerine Tutor çocuğun yanına gidip, arkadaşına daha çok alaka göstermesi gerektiğinden falan bahsediyor. 'Erkeklerden hoşlanıyorsun değil mi?' Tutor uzun zamandır içinde dönüp dolaştırdığı tezini sunup basıma Fighter'a veriyor ama çocuk inkar etmekte kararlı, oda bastırıyor hoşlanıyorsun diye. 'Eğer hoşlanıyor olsaydım böle yapardım değil mi?' diyip çocuğun dudaklarına yapışıyor. Buradan sonra işler ikisi içinde daha garip bir hal alıyor. Fighter ben ne yaptım derken Tutor gerçekten gay mi yani diye bir karmaşa içerisine düşüyor.



HwaHwa'nın desteği ile Fighter'a ders vermeye başlar. İkili sürekli bir çekişme halinde laf atıp dururlar ama tüm bu anlaşmazlıkların sonunda soluğu yine birbirlerinin yanında alırlar. Tutor onu neden öptüğünü sorar boncuk gözleri ile çocuğa bakarken, Fighter ise dayanamayıp çocuğu tekrar öper ve cevap verir. 'Bugün ki ile aynı sebepten. Seninle uğraşmak istemiştim.' Şeytan diyor geçir kafasına bir tane hıyarın...



Aralarındaki o cinsel gerilim havada uçuşup duruyor zaten sürekli ancak bir gün yine ders çalışırken bunlar bir anda öpüşmeye başlıyor. Tutor ne yaptığının farkında mısın? diye soruyor, artık çocuğunda kafası bir milyon olmuş halde, Fighter'ın bu it çeklerinden usanmış. Adam hala seninle uğraşıyorum diyor... 'Hala benden hoşlandığını inkar mı edeceksin?' 'O halde senden hoşlandığımı bana kanıtla, buna cesaretin var mı?' Ateşli bir öpüşme sahnesinin içinde buluyoruz kendimizi. Vay anasını, cidden... Neyse ama bu öpüşmeyi bölen Fighter 'Sen benim hakkımda nasıl hissediyorsun önce onu düşün.' diyip bombayı atarak ortamdan uzaklaşıyor. 



Ertesi gün çatıda bir oyun oynuyorlar. 10 sn gözlerinin içine bakacaklar, gözünü ilk kaçıran karşıdakinden hoşlanıyordur. Bilin bakalım kim kaybediyor? Tutor. İlk gözlerini kaçıran o oluyor. 'Sana olan duygularımın uzun zamandır farkındayım, seni bekliyordum.' Ah be Fighter... Bu arada HwaHwa'dan çoktan ayrıldı, hatta kız Tutor'un yakın arkadaşlarından Day (Bu çocuğu da çok severim Roop Thong'da ciğerimi sökmüş olsa da severim) ile çıkıyor yan bilgiyi verelim.



Her şey güzel, hayat toz pembe bunlar geziye gidiyorlar orada aşna fişne dibine vuruyorlar. Asıl dramatik kısmımız bu iki dingil kapıyı kitlemeden Fighter'ın evinde öpüşmesi ile oluyor, Tabii ki Thai BL kanunlarının 464. maddesine göre bu aralık bırakılan (birde aralık bak kitleme geçiyorum) kapıdan Fighter'ın babası bunları görüyor ve boş durur mu hemen Tutor'u postalama planlarına giriş yapıyor. Çocukla konuşuyor oğlumun peşini bırak diye amca zengin ama hıyar çocuğa bir çek bile teklif etmiyor... Neyse Tutor ve Fighter büyük kavgalar sonucu ayrılıyorlar, ikisi de ruhtan farksız... Hatta Fighter yediremeyip bir ara Tutor'a tecavüz etmeye kalkacaktı ama yapmadı, yapsaydı böğrüm ağlamaktan çökerdi galiba. Neyse bir şekilde Fighter tüm bu olayların arkasında babası olduğunu öğreniyor ve adama iyi bir ayar çekiyor. Bir şekilde zor da olsa orta yolu buluyorlar. 



Zol'un yazdığı fiction'da Saifah ve Zon mutlu sonla biterken, Tutor ve Fighter ayrılıyorlardı ki çok şükür gerçek hayatta böyle olmadı bu. Sonuç olarak herkes mutlu mesut bir şekilde seriyi noktaladı.



Öncelikle uyarım şu olacak dizi de çok fazla cinsellik sahnesi var, rahatsız olan ya da abartı bulan bu seriye giriş yapmasın, atlayın falan. Çünkü gerçekten çok fazla Tutor ve Fighter'ın sahnesi var, diğerinin ki Covid 19 sebebi ile çekilmemiş olsa da bu ikisi tüm diziye yetti... Dizi toplam 13 saat bunun 1.5 saati sadece bu ikisinin öpüşüp koklaşma sahnesi siz düşünün >.< Ben uyarımı yapayım.



Bunun dışında beni üzen DewxBlue ikilisinin neredeyse hiç sahnesi olmaması oldu, onlardan çok umutluydum. Keşke bu covid 19 süresi bitince, ki inş biter artık içim şişti, bu ikiliye özel bölüm çekseler....



Güzel diziydi, mutlaka BL severlerin izlemesi gereken bir seri. Kasmadan, görsel şölen ve tatlış çocuklarla gününüzü şenlendirecekler.

Puanım : 8/10.

Diğer bir dizi de görüşmek üzere.

Sevgiyle kalın.

İstediğiniz dizi/film varsa söylemeniz yeterli.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

I PROMISED YOU the MOON (Thai-2021)

Herkese merhaba! Uzun zaman oldu, herkesin keyifler iyi mi? Umarım iyidir, çünkü muhtemelen bu yazıyı okurken canınız sıkılacak ya da atlatt...